تحولات منطقه

۱۴ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۲
کد خبر: ۹۱۲۴۵۰

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه در سال جاری ۳۷۵ چاه غیرمجاز مسدود شده، ۳۳۰ مورد نصب کنتور صورت گرفته و ۱۹۸ چاه فاقد پروانه تعیین تکلیف شده است

۳۷۵ چاه غیرمجازدر استان همدان مسدود شد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش  خبرنگارقدس انلاین، رضا اخلاص مند عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان همدان سه حوزه آبریز دارد که ۳۴ درصد حوزه آبریز کرخه و ۵۵ درصد حوزه آبریز فلات مرکزی و ۱۱ درصد در حوزه آبریز سفیدرود واقع شده است.

وی افزود: منابع آبی سطحی و زیرزمینی غنی در استان نداریم، وآبی از استان ما گذر نمی‌کند، باید تا حد ممکن در حفظ منابع آبی کوشا باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه در سالی آبی که گذشت بارندگی در استان همدان ۲۸۹ میلیمتر در استان بود افزود: میزان بارندگی نسبت به سال قبل حدود ۲۵ درصد رشد داشت ولی نسبت به بلند مدت ۱۶ درصد کاهش یافته است اما امیدواریم امسال بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی سال آبی نرمالی را داشته باشیم.

اخلاصمند با اشاره به اینکه پنج سد در حال بهره‌برداری در استان وجود دارد افزود: سد اکباتان، آبشینه، کلان، سرابی و شیرین سو در حال بهره‌برداری هستند و سد نعمت‌آباد و شنجور در مرحله تحویل موقت هستند که سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

وی با بیان اینکه در بخش ‌آب‌های زیرزمینی ۱۴ دشت در استان است از این دشت‌ها هفت محدوده مطالعاتی ممنوعه بحرانی و ۶ دشت نیز بحرانی است گفت: باید ضمن کنترل مصرف آب‌های زیرزمینی تمام تلاش خود را داشته باشیم تا شاهد فرونشست زمین نباشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با بیان اینکه اکنون شاهد کاهش کمی و کیفی منابع آب زیرزمینی هستیم افرود: این مسئله رسالت ما را بیشتر می‌کند که در جهت صیانت از آب زیرزمینی تلاش خود را داشته باشیم زیرا با برداشت آب از سفره‌های آب زیرزمینی ریزدانه‌های خاک جای آب را گرفته و فرونشست اتفاق می‌افتد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان کل پروژه آبرسانی سد تالوار را دارای ۸۸ درصد پیشرفت فیزیکی دانست و گفت: اگر اعتبارات لازم تخصیص یابد، ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه آب که هدف پروژه است را اجرایی خواهیم کرد.

وی اعتبارات هزینه شده در این پروژه را ۸۸۶ میلیارد تومان تا پایان سال مالی دانست و گفت: اعتبار مصوب پروژه در سال ۱۴۰۱، یک‌هزار و ۱۸۶ میلیارد تومان بود که ۸۳۸ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.

اخلاصمند کل اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه را یک‌هزار و ۹۸۶ میلیارد تومان دانست که برای اجرا مورد نیاز است افزود: اکنون ۹۵۰ لیتر در ثانیه آب از همین خط آبرسانی وارد شبکه آب شرب می‌شود.

*سد خرمرود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه طرح بزرگ استان سد خرمرود است که ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد گفت: این سد در پایین دست آب شرب ۵۵ روستا را تامین خواهد کرد و هدف طرح تامین آب شرب، بهبود کشاورزی و کنترل سیلاب و زیست محیطی است و حجم مخزن هم ۸ میلیون متر مکعب است.

اخلاصمند با بیان اینکه چندین طرح کوچک تامین آب نیز در دست اقدام است عنوان کرد: انتقال آب از دره مرادبیک برای تامین آب شرب شهر همدان، کنترل بالادست رودخانه عباس‌آباد و کنترل بالادست رودخانه سد اکباتان از جمله این طرح هاست.

*اجرای طرح تعادل‌بخشی در رودخانه‌های استان همدان

وی با بیان اینکه طرح‌های تعادل بخشی نیز در کل رودخانه‌ها انجام می‌شود افزود: در کل استان یک‌هزار و ۵۰۰ کیلومتر طرح تعادل‌بخشی انجام شده که تاکنون ۶۰۰ کیلومتر از این رودخانه‌ها تعیین بستر شده و امیدواریم با ابلاغ اعتبارات استانی و ملی بتوانیم رودخانه‌ها را نیز ساماندهی کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در ادامه سخنانش با بیان اینکه آب همدان استانداردهای لازم را دارد و مورد تایید آبفا و مرکز بهداشت است گفت: در جهت بهبود و مطلوب شدن کیفیت آب اگر دستگاه ازن‌زنی خریداری شده و در تصفیه‌خانه نصب شود، وضعیت آب بهتر هم خواهد شد.

*آرسینیک آب همدان در حد صفر است

اخلاصمند در خصوص کیفیت آب انتقالی به همدان بیان کرد: آرسینیک موجود در آب با کلرزنی و آب ژاول به حد صفر رسیده که این مسئله، هم مورد تایید آبفای کشور و استان و هم علوم پزشکی است و با آزمایشگاه‌های مدرن لحظه به لحظه کیفیت آب را بررسی می‌کنند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۶ هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان وجود دارد که از ۵ هزار چاه حجم برداشت زیاد نیست زیرا اکثر آنها چاه‌های خانه باغی بوده و حجم برداشت ۲۵۰ میلیون متر مکعب است که انسداد خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.